Techook

Jak se vzdáleně odhlásit z účtu Gmail nebo Google

Jsou chvíle, kdy se člověk zapomene odhlásit ze svého účtu Google nebo Gmail z jiného zařízení. Zde je návod, jak to lze provést na dálku, i když nemají přístup k zařízení.

Gmail, Gmail účet, Jak se odhlásit z Gmailu, Odhlásit se z účtu Google, Odhlásit zařízení z účtu GmailJak se vzdáleně odhlásit z účtu Google nebo Gmail

Někdy se zapomenete odhlásit ze svého účtu Google nebo Gmail z jiného zařízení a bojíte se, že by někdo mohl získat přístup k důležitým dokumentům a dalším datům. Nemusíte se bát, protože Google poskytuje možnost vzdáleného odhlášení z vašeho účtu, což můžete provést pomocí smartphonu nebo počítače.



Je důležité si uvědomit, že zavřením okna prohlížeče se neodhlásíte z účtu Google a kdokoli k němu bude mít přístup i po restartování počítače nebo smartphonu.

Jak se vzdáleně odhlásit z účtu Google nebo Gmail

Krok 1: Otevřete na svém smartphonu aplikaci Gmail a klepněte na ikonu svého profilu v pravém horním rohu obrazovky. Klepněte na Spravovat svůj účet Google. Případně můžete navštívit sekci nastavení smartphonu > přejděte dolů > klepněte na ‚Google.‘ Zde najdete stejnou možnost.



Krok 2: Jakmile klepnete na Spravovat svůj účet Google, budete přesměrováni na stránku účtu Google. Zde si všimnete možností jako Domů, Osobní informace, Zabezpečení a další.



Krok 3: Přejděte na Zabezpečení přejetím prstem doprava po obrazovce.

Krok 4: S přejděte dolů, dokud nenajdete část Vaše zařízení, a potom klepněte na Spravovat zařízení. Nyní uvidíte seznam zařízení, která jsou aktuálně přihlášena k vašemu účtu Google nebo Gmail.

Krok 5: Pokud zjistíte, že k vašemu účtu má přístup neznámé zařízení, můžete vzdáleně přístup zrušit klepnutím na ikonu se třemi tečkami > Odhlásit se. Znovu se vás zeptá, zda se chcete odhlásit nebo ne, takže pokud omylem klepnete na tlačítko odhlásit, nic se nestane.

Jakmile dvakrát klepnete na tlačítko Odhlásit, Google může zobrazit zprávu Ale některé aplikace mohou mít stále přístup. Udělili jste aplikacím třetích stran přístup ke svému účtu Google. Pokud je na tomto zařízení nainstalována aplikace třetí strany, může být tato aplikace stále použita pro přístup k vašemu účtu. Můžete zrušit přístup k aplikacím, které mohou být nainstalovány v zařízení.

To v podstatě znamená, že aplikace, které jste použili k přihlášení pomocí svého účtu Google, budou v tomto telefonu stále použitelné, i když se odhlásíte ze svého účtu Google. Pokud tedy přecházíte ze starého telefonu, ujistěte se, že se odhlašujete ze všech aplikací.

Google říká, že Když dáte třetí straně přístup ke svému účtu Google, může mít možnost číst, upravovat, mazat nebo sdílet citlivé soukromé informace. Než třetí straně udělíte přístup ke svému účtu Google, měli byste si přečíst zásady ochrany soukromí a prohlášení o zabezpečení pro aplikaci nebo službu třetí strany, abyste zjistili, jak vaše data používají a jak je chrání.

Vy můžete přejít na tento web pokud chcete znát názvy webů a aplikací, které mají přístup k vašemu účtu Google a jeho datům. Stránka dokonce umožňuje zrušit přístup.

Je důležité si uvědomit, že Gmail vám vždy zašle upozornění, kdykoli provedete změny v sekci zabezpečení. Když provedete změny ve Spravovat zařízení, Google vás okamžitě vyzve ke kontrole nedávné bezpečnostní aktivity. Pokud si tedy všimnete něčeho podezřelého, můžete svůj účet okamžitě zabezpečit změnou hesla k účtu.